Föreningen Afrikas Barn www.afrikasbarn.eu är en ideell, opolitisk och icke religiös organisation, med syfte att hjälpa föräldralösa barn eller barn som gå grund av extrem fattigdom, inte har en möjlighet att gå i skola eller än mindre ha någonstans att bo. Vår upplysningsverksamhet bygger på FN:s konvention om Barns Mänskliga Rättigheter och på HIV/Aids information. Vi bedriver insamling i Sverige och samarbetar med organisationer i Tanzania och Kenya. Vårt långsiktiga mål är att påverka samhället till att bli mer barnvänligt

Om jag vill lyckas föra en människa mot ett visst  mål, måste jag först finna henne där hon är och börja just där. Den som inte kan det, lurar sig själv när  hon tror hon kan hjälpa någon”. (Klicka på bilden)

Citat av Sören Kirkegaard

Du kan också stödja. Har du ett företag. Var med på vår hemsida eller med en annons i vår tidning. Våra sociala projekt räddar liv.
            Start_files/Julga%CC%8Ava%20exempel%201.pdf

Se SKFs FILM på våra föräldralösa flickor

15 % av alla vuxna som testas i Kisumu har Hiv/Aids

(Vi kan inte tillåta dessa barn att gå samma väg )

Ge dessa lärare resurser och vi kan rädda många barn


Fotbollstjejer i Göteborg hjälper utsatta tjejer i Kenya

Kopparberg/Göteborg FC
Idrott  Fotboll
Spelar i  Damallsvenskan
Placering 2010  Silver (Nästa år - Guld)
Tränare  Torbjörn NilssonGoteborg_FC.html

Föreningen Afrikas Barn är en insamlingsorganisation med ett s.k. 90-konto. Pg. 900 596-8, vilket innebär att vår verksamhet kontrolleras av Svensk insamlingskontroll. Den består av arbetsmarknadens parter samt FAR (Föreningen för Auktoriserade Revisorer). Svensk Insamlingskontroll verkar för att givarna ska vara förvissade att deras gåvor kommer ändamålet tillgodo. Vilket i vårt fall är barnen och deras beskyddare.

Klicka på loggan så kan ni läsa mer om Svensk Insamlingskontroll på deras hemsida. 

FÖRETAG SOM STÖDER VÅRT ARBETE

Just nu! Fram till och under Gothia cup kan ni bl.a. läsa  om flickornas egna upplevelser ... Se flik 2.